zaterdag 8 mei 2021

baby's eerste knuffelpopje

Iedere baby hoort toch een knuffelpopje te hebben?

Een knuffelpopje om mee te spelen, in bed mee te slapen, om overal mee naartoe te nemen of als troost popje bij lastige momentjes.

Hoe vaak zijn er de verhalen dat het huis te klein is, omdat er een knuffeltje zoek geraakt of vergeten is en een baby'tje of peuter ontroostbaar is en niet wil gaan slapen?

En hoe handig is het dan om zelf een aantal popjes te maken die er hetzelfde uitzien zodat er afgewisseld kan worden?


Zelf dit popje maken?
Stuur een mailtje naar piendesign@ziggo.nl
Ik vraag voor de beschrijving €12,50

Het popje is ontworpen met een gebreid slobpakje uit 1 stuk en een gebreid mutsje. Het hoofdje/lijfje en de handjes zijn gemaakt van poppentricot volgens de zonnekind methode. Het slobpakje kan niet uit en het mutsje zit vast op het hoofdje, er zijn dus geen losse onderdelen

Het hoofdje/lijfje en handjes voelen stevig aan, verder is het popje licht opgevuld met schone gekaarde schapenwol.De schapenwol neemt de temperatuur van een kindje aan en het popje voelt daardoor heerlijk zacht en vertrouwd aan. Eventueel kan er nog een druppeltje lavendel olie aan de wol toegevoegd worden wat een rustgevend effect heeft.

Ik heb gekozen voor een eenvoudig hoofdje met alleen een ogenlijn zodat ook degene met weinig of geen ervaring in het maken van zonnekind poppen dit popje kan maken.Natuurlijk is er wel brei ervaring en handigheid met naald en draad nodig!

Het slobpakje en mutsje zijn gebreid met drops alpaca en verkrijgbaar via www.garnstudio.nl (op de site staan diverse verkooppunten). De materialen die nodig zijn om het hoofdje/lijfje en de handjes te maken zijn verkrijgbaar via www.meaningfulcrafts.com of www.waldorfdollsupplies.nl.

Er zijn zoveel variaties voor dit popje mogelijk dat het altijd leuk blijft om weer een nieuw exemplaar te maken en een uniek kraamcadeautje weg te kunnen geven.




De beschrijving  voor het maken van dit popje bestaat uit 2 delen 

Het eerste deel betreft het maken van het hoofdje/lijf en de handjes welke ook eerst gemaakt worden en het tweede deel betreft de beschrijving van het slobpakje met daarbij het moment en de wijze waarop het hoofdje/lijf en de handjes toegevoegd worden.

20 pagina's met 50 foto's ter ondersteuning inclusief het patroon voor het hoofd/lijf en handjes.

Hieronder een voorbeeldfoto van de  beschrijving.





6 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. dank je wel, ze zijn ook gewoon zo leuk om te maken!

      groet, Pien

      Verwijderen
  2. Hallo! Gibt es die Strickanleitung für die 20cm-Puppen auch auf deutsch? Viele Grüße, Renée Kämpf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Pien ik wil een patroon van Flexipopje 30cm bij je bestellen maar krijg steeds mijn mail terug hoe nu ,groetjes eliie Alkmaar

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verkoop je ook de tricotstof? Of bv een pakketje om zo’n popje te maken? Groet
    Ingridmarcel@live.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ingrid, bedankt voor je berichtje. Helaas kan ik je niet aan de materialen voor het popje helpen.
      rechts onderaan mijn blog staan een aantal linken waar je de materialen kunt vinden.
      Groet, Pien

      Verwijderen